Mural w przejściu podziemnym przy ul. Botanicznej w Poznaniu, autorstwa słuchaczek Scenografii i Kostiumografii.

    Mural w przejściu podziemnym przy ul. Botanicznej w Poznaniu, autorstwa słuchaczek Scenografii i Kostiumografii.

    25.06.2019

    Zadaniem słuchaczek Scenografii i Kostiumografii w Poznaniu, w ramach zajęć Projektowania form wielkoformatowych, było wyrażenie treści wizualnej w maksymalnie uproszczonej formie.
    Efektem wspólnej pracy jest mural, który powstał w przejściu podziemnym przy ul. Botanicznej, na bazie projektów Karoliny Szykownej i Małgorzaty Koper. Realizacja – Karolina Szykowna i Karolina Banaś.
    Słuchaczki posługiwały się techniką szablonu, wykorzystując kontrast pomiędzy czernią i bielą oraz podstawowe kolory. Tworząc wielkoformatowe malowidło opanowały metodę proporcjonalnego przenoszenia projektu na ścianę za pomocą siatki.
    Zdjęcia wykonała pani Izabela Kolka.

     

    [simple_gallery folder=”images/aktualnosci/2019/Mural/” width=”150px” height=”150px” resize=”1″ scale=”5″]